Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.09.2008 15:31 - Съществува ли нашата половинка?
Автор: marguerite Категория: Тя и той   
Прочетен: 1563 Коментари: 4 Гласове:
0



Скоро чух едно изречение сякаш излязло от лексикона на  влюбена тийнейджърка.
"Хората са ангели с по едно крило и само трябва да се прегърнат, за да полетят. "
Веднага в ума ми изплува идеята за човека като част от едно цяло. Две души, две сърца, две тела...слети в едно и т.н. Доста добре се комерсиализира тази идея заложена още от Библията.Книги, филми, реклами,религия, музика и още много други залагат на тази златна ябълка - любовта. Наистина това е едно от най- популяризираните и най-универсалното човешко чувство. Честно казано аз не бих си представила нас хората без тази благословия.Много я отричат, други я боготворят а трети не я забелязват, но истината е, че любовта живее в самите нас и около нас, просто трябва да се научим да я разпознаваме и изразяваме.
И така...относно половинката ни ..в Библията се разказва как от реброто на Адам се е появила Ева, тоест те са били едно цяло ( за тези които не са религиозни това е първият двуполов човек който е населявал земята, по-късно еволюцията се е намесила и ги е разединила). Ако приемем това за що годе достоверно, в днешни дни представите ни за нашата идеална половинка не свързваме точно с ...хермафродит, а с пърхащи пеперуди в корема при появата на въпросния "идеален/на".
От друга страна се питам дали наистина половинката ни е само една? Ние се влюбваме повече от веднъж в живота си(статистически погледнато разбира се), някои казват, че всяка любов е различна....сигурно е така,но повечето казват, че не могат да забравят първата си любов....Може би точно в тази незряла възраст човек е способен да обича безрезервно както децата например.Невинно, истинско,нежно, романтично...,но вие тук ще се намесите: "Как така на тази възраст (тийнейджърството)  "детето" ще разбере дали това е партньорът му за цял живот". Всъщност "детето" не мисли за това, то просто чувства. Любовта няма нищо общо с ума, напротив, те дори си противоречат.
Да речем , че една млада жена каже, че е срещнала мъжа на живота си и той е идеален за нея....Всъщност тя вече е преценила дали той е достатъчно отговорен за семейство и деца, дали е забавен и искрен , дали може да разчита на него.Това понякога дори не го осъзнаваме, защото е на подсъзнателно ниво.Дали наистина той е нейната половинка?
Последният случай е когато момичето или жената  каже " Той - това съм аз". Как мислите? Дали това е чаканата  половинката?



Тагове:   Нашата,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. viki11 - Според Библията не трябваше ли да си ...
11.09.2008 08:04
Според Библията не трябваше ли да си си самодостатъчен? Струва ми се?? :)
цитирай
2. анонимен - "e....."
29.09.2008 14:27
не, не е присъщо само на младите да откриват половинките си. Никога не знаеш кога ще я срещнеш. Както и не е вярно, че когато една жена каже, че е срещнала мъжа на живота си и той е идеален, и невероятен, и страхотен, означава, че го иска...уви!
цитирай
3. rpatel - Аз пък вярвам, че всеки има своята ...
27.11.2008 15:48
Аз пък вярвам, че всеки има своята половинка, но за съжаление понякога го/я срещаш твърде късно. :-(
цитирай
4. анонимен - Мисля си...
11.09.2010 19:33
Мисля си, че концепцията за "половинката" е нещо като обезболяващо - след края на връзка е лесно да кажеш "той/тя не беше моята сродна душа, но пък следващият ще бъде или пък следващият, или пък следващият, или пък..." и така до кога? Вероятността да го/я срещнете клони към нула. Е да, винаги може да се надяваме, но по-вероятно би било вятърът да довее в ръката Ви печелившия фиш от тотото. Дните, месеците, годините минават в търсене на идеалния партньор, като той дори не съществува. Идеални хора няма, но има достатъчно добри. Но, госпожице (от написаното от Вас предполагам сте госпожица), мога да се съглася с Вас за повечето неща, но не й с това, че смесвате рационално и ирационално. Вие твърдите, че "любовта няма нищо общо с ума", а след това "тя е преценила дали той е достатъчно отговорен за семейство и деца", извинете ме, но по-рационално мислене при жените не бихте срещнали (защото разумът ни не е само съзнателните ни мисли, а и нещо много повече; оцеляването на вида зависи от тази преценка на жената и повярвайте ми тук дори няма следи от емоции). А като се има предвид, че тийнейджърите са всичко, но не и разумни, то е ясно какво ми е мнението по този въпрос. И въпреки няколкото ми забележки смятам разсъжденията Ви за добри и по-важното - лично изстрадани. Пожелавам Ви още много ползотворни дни и нощи и дано скоро се появи още някое Ваше произведение. Много поздрави!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marguerite
Категория: Лични дневници
Прочетен: 31161
Постинги: 9
Коментари: 25
Гласове: 117
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930